Civil Folytatás

Gyulai civilek, Városbarátok látogattak július 14-én Aradra.

A Városházán Bognár Levente, a testvérváros újraválasztott alpolgármestere fogadta az Arad-Gyula Kapcsolataiért Egyesület és a Gyulai Városbarátok Köre vezetőit. Szalai György, Köstner István, Eperjessyné Zsíros Katalin és Durkó Károly gratulált a választási eredményhez és jobbulást kívánt a voksolás után 3 nappal balesetet szenvedett Bognár Leventének.

A program már a Maros túloldalán a Bánátban, a Port Arthur vendégtanyán folytatódott, ahol többek között ott volt Gligor Teodor, a testvérszervezet (Arad-Gyula Baráti Egyesület) vezetője is. Szalai György az Arad-Gyula Kapcsolataiért Egyesület elnöke bejelentette, hogy amit a tavalyi, Ménesen tartott vállalkozói fórumon célul tűztek ki, az megvalósult: civil erőből,Gyula város támogatásával önálló honlap segíti a két város vállalkozóinak kapcsolatfelvételét (www.aradgyula.hu, www.aradgyula.ro). Az interneten folyamatosan bővítik az információkat. Az idei év hátralévő programja lehet a vállalkozók, vállalkozások újabb találkozója – civil szervezésben. Erre először testvérvárosunkban, a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron lesz lehetőség szeptember 9-én, majd a hónap végén Gyulán lesz a folytatás.

Bognár Levente beszélt a két város közötti programalapú együttműködésről: októberben lesz az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharchoz kötődő ereklye kiállítás Gyulán és emlékezés Aradon. Az alpolgármester szerint a civil szervezetek bekapcsolódása a testvérvárosi eseményekbe segíti a két város közötti együttműködést. A Kézfogások találkozó is jó alkalom lesz erre, de az időpontról még egyeztetni kell. Gligor Teodor hangsúlyozta: szeretettel várják a gyulaiakat az augusztusi Aradi Napokon.

A találkozón szó volt arról is, hogy az egyesületek a vállalkozói rendezvényeken kezdeményezik és segítik a kapcsolatfelvételt a Békéscsaba melletti és az Aradon működő repülőtér között.

dékán

[nggallery id=3]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük