Agromalim Expo

Az Arad-Gyula Baráti Egyesület meghívására civil delegáció járt szeptember 9-én Aradon, az Agromalim Expon.

A gyulaiak részt vettek a két Arad-Gyula civil szervezet által szervezett mezőgazdasági és élelmiszeripari üzleti fórumon.

A találkozó elérte célját: a gyulai és aradi cégek képviselői – és mások is – egy asztalhoz ültek, konkrét mezőgazdasági-kereskedelmi üzleti lehetőségekről is tárgyaltak.

A találkozón ott volt Arad város alpolgármestere Bibart Calin (Bognár Levente betegsége miatt sajnos nem lehetett ott a fórumon), Seculici Gheorghe, az Arad megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, volt román miniszterelnök helyettes is. Gyuláról a Foodanalytica Kft. képviseletében Kereki Zoltán, Dr. Köstner István gazdasági társaságokat képviselő ügyvéd, Ancsin Péter a Körös-Maros Biofarm Kft. ügyvezetője, Kónya Sándor az Agrár Zrt Igazgatósági elnöke, Debreczeni László projektmanager, Durkó Károly önkormányzati képviselő, a Városbarátok elnöke és Szalai György önkormányzati képviselő, az Arad-Gyula Kapcsolataiért Egyesület elnöke, a Városbarátok alelnöke vett részt. Az aradi testvérszervezet részéről Gligor Teodor elnök, a gyulaiak nevében Szalai György köszöntötte a résztvevőket.

A gyulai civil delegáció tagjai megtekintették az Agromalim 2016 mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállítást is, ahol 25 magyarországi cég is bemutatkozott termékeivel. A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. közös nemzeti standot bérelt a kiállítás területén.

Láthatóak voltak a legújabb technológiák, mezőgazdasági gépek és felszerelések, gépek, teljes felszerelések a növénytermesztés számára, állattenyésztési és táp rendszerek, állatorvosi felszerelések és gyógyszerek, élelmiszeripari felszerelések, élelmiszeripari termékek, csomagolástechnika, szaktanácsadás, szaklapok, katalógusok és kiadványok. Ezen kívül élő állatkiállítás, hagyományos termékek valamint újdonságként idén először szántóföldi gépbemutató bővítette a programot.

[nggallery id=4]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük